Deuren

Vergrijsd antiek eiken en antiek eiken met authentieke patina

In deze charmante landelijke woning werden de plankenvloeren én de deuren verzorgd door Corvelyn.

In deze zitkamer werd gekozen voor deze robuust oud eiken plankenvloer die aan deze voorname ruimte intimiteit en gezelligheid verleent. Deze oud eiken planken werden door Corvelyn van een nieuwe tand en groef voorzien, zodat zij probleemloos kunnen geplaatst worden. Door de planken na de plaatsing te vergrijzen, wordt verhinderd dat de plankenvloer vergeelt ten gevolge van het UV-licht. Door het regelmatige onderhoud met een vegetale zeep is deze vloer er met de jaren nog mooier op geworden.

Deze vergrijzing is een echte specialiteit geworden van Corvelyn. Zelfs het oude plafond werd door Corvelyn mee vergrijsd om alle eik in de ruimte van dezelfde tint te voorzien en rust te scheppen in deze serene zitruimte. De dubbele eiken paneeldeur werd geplaatst in een blokkader. Eenmaal vergrijsd sluit deze deur perfect aan bij de plankenvloer. De eiken convectorroosters werden door Corvelyn op maat gemaakt en zijn voorzien van stevige pen-gat verbindingen. Zij sluiten naadloos aan bij de plankenvloer.

De door Corvelyn in metalen kaders met pivots geplaatste deuren uit oud eiken met authentieke patine combineren perfect met de vergrijsde oud eiken plankenvloer.

In het bureel van de bouwheer werden door Corvelyn prachtige planken met een authentieke patine geselecteerd. Deze planken worden in de atelier eerst zacht geborsteld. Zij combineren perfect met het vergrijsd eiken van de dubbele deur.

Zelfs tot in de badkamer toe werd de oud eiken plankenvloer doorgetrokken! De witte muren en het witte vrijstaand bad in combinatie met de warme uitstraling van het oud eik dompelen deze ruimte onder in een rustgevende sfeer.

Meer info?

We helpen graag bij de keuze van jouw interieur.

Maak een afspraak