Corvelyn, al meer dan 30 jaar toonaangevend in exclusieve plankenvloeren

Corvelyn, al meer dan 30 jaar toonaangevend in exclusieve plankenvloeren

Het familiebedrijf Corvelyn is al jarenlang toonaangevend op het gebied van exclusieve planken- en parketvloeren in zowel nieuw als oud hout: eiken, pitch-pine, olm, populier, teak en exotische houtsoorten. Corvelyn beschikt momenteel over de grootste voorraad antiek hout in gans Europa.

Wij vervaardigen plankenvloeren in zowel nieuw als oud hout zoals eik,pitch-pine, olm, teak en exotische houtsoorten.

Corvelyn NV beschikt momenteel over de grootste voorraad antiek hout in Europa. Een bezoek aan onze depots en ateliers zal u overtuigen van de professionele aanpak van ons bedrijf. Orde en netheid zijn hier troef. Als een volleerd bouwantiquair gaat Jan Corvelyn ook op zoek naar zeldzame houtpartijen. Recuperatie is slechts de eerste stap in het productieproces. Het ruwe materiaal moet om te beginnen manueel gesorteerd, ontnageld en verzaagd worden.

Beschrijving van de afbeelding

Een doordacht proces

Na verzagen, schaven, schuren of borstelen worden deze exclusieve vloeren degelijk verpakt en gestockeerd in onze verwarmde opslagruimte.

Proces van afbraak tot stockage...

Corvelyn hecht uitermate veel belang aan de droogte van zijn plankenvloeren: het oude hout wordt steeds gedroogd in speciale vacuümdrogers om een perfecte plaatsing te kunnen garanderen. Daarna worden alle planken gecontroleerd, geborsteld en voorzien van een nieuwe tand en groef om alle delen probleemloos in elkaar te laten passen. Naast massieve plankenvloeren is Corvelyn ook gespecialiseerd in de betere meerlaagse eiken plankenvloeren tot 40 cm breed en 7 m lang. Verder vervaardigt Corvelyn deuren in metalen kaders met pivots; deze worden in om het even welke beplanking uitgevoerd. Corvelyn realiseert niet enkel talloze projecten in het binnenland, maar heeft ook in het buitenland een ijzersterke reputatie opgebouwd.

De vergrijzing van eik is een echte specialiteit van Corvelyn. Door de planken na de plaatsing te vergrijzen, wordt verhinderd dat de plankenvloer vergeelt ten gevolge van het UV-licht. Door het regelmatige onderhoud met een vegetale zeep wordt de vloer er met de jaren nog mooier op. Zelfs balkenplafonds, trappen en meubels kunnen door Corvelyn mee vergrijsd worden om alle eik in de woning van dezelfde tint te voorzien en en op die manier rust te scheppen. Het Oost-Vlaamse bedrijf is dé referentie voor elke architect, interieurontwerper en bouwheer met een passie voor hout...

Een unieke, karaktervolle plankenvloer 
voor uw project?

CONTACTEER ONS

Een unieke, karaktervolle plankenvloer voor uw project?

Maak een afspraak