English
Français

image

Print deze pagina

Historisch Pand - Gent

In een historisch pand uit 1916 op de Coupure Rechts in Gent werden onder leiding van Bontinck Architecture and Engineering de nieuwe kantoren en ontvangstruimte van Delen Private Bank Gent ondergebracht. Aan Corvelyn nv werd gevraagd om in te staan voor de renovatie van alle bestaande parketten en trappen en de plaatsing van de nieuwe plankenvloeren.

De prachtige ruimte onder het mansardedak is bestemd voor het ontvangen van cliënteel en biedt een panoramisch zicht op de kuip van Gent. Met als doel het warm aspect van de eiken vloerdelen optimaal tot zijn recht te laten komen maar deze toch van alle rusticiteit te ontdoen werd voor een bijzondere olie afwerking gekozen.

Om deze grote ruimte optimaal tot haar recht te laten komen werden planken van meer dan 30 cm breed en in lengtes tot meer dan 4 m verwerkt. Corvelyn nv plaatst meer dan 80% van zijn plankenvloeren op vloerverwarming en gebruikt enkel de beste lijmen om een perfect resultaat te garanderen, zelfs met planken tot 30 cm breed.

In de kantoren werd gekozen om een hongaarse punt te plaatsen. De lengte en de breedte van de parketdelen werden door Corvelyn nv op maat gemaakt zodat de hongaarse punt optimaal tot zijn recht komt in de diverse kantoren. (foto linksonder)

Op de overlopen werden de originele parketten door Corvelyn nv grondig gerenoveerd; Alle sierparketten werden afgeschuurd, deskundig gerestaureerd en van een matte olielaag voorzien. (foto rechtsonder)

In de ontvangstruimtes werden eiken planken van 24 en 26 cm breed geplaatst.


image
©Copyright 2009 Corvelyn All Rights Reserved   For more information feel free to Contact Us