English
Français

image

Print deze pagina

Tijdloze villa - Philink architects

In deze charmante tijdloze woning werden de plankenvloeren én de deuren verzorgd door Corvelyn. De deuren worden opgehouden in gesmede metalen kaders die volledig weg worden gepleisterd zodat alleen de pivots zichtbaar blijven. De oude eiken planken die gebruikt werden voor de deuren zijn dezelfde als de plankenvloer op het gelijkvloers. Het oud hout met zijn bijzondere patine herleidt deze deuren in hun minimalistische vormgeving tot prachtige hedendaagse kunstwerken aan de muur.

Deze trap is de blikvanger van het huis en werkelijk uniek, zowel qua concept als materiaalkeuze! De traptreden werden namelijk uit hetzelfde oud hout als de deuren gemaakt. De zijkanten van de 4 cm dikke treden werden uitgewerkt in een dubbel verstek zodat het pleisterwerk naadloos aansluit en de trap elegant blijft.

De plankenvloer in de keuken is robuust en laat de bewoners ontspannen genieten in de bosrijke omgeving. De strakke elementen zoals het fijne inoxwerkblad, de zwarte smeedijzeren deur, de vergrijsde panelen van de keuken vormen een geslaagde combinatie met de bijzondere plankenvloer.

Deze oud eiken vloerdelen komen prachtig tot hun recht in deze hedendaagse realisatie van binnenhuisarchitect Jo Lamberts van Epokhe. De patine op deze planken is authentiek. Het doorleefd uitzicht kwam tot stand door eeuwenlang gebruik. Deze planken werden zorgvuldig geselecteerd en gereinigd in de ateliers van Corvelyn.

Na een droogproces van 14 dagen in de eigen vacuümdrogers verkrijgen de oude planken een uniforme droogtegraad, waardoor zij uiterst geschikt worden voor plaatsing op vloerverwarming. Hierbij wordt telkens gebruik gemaakt van een eiken onderparket en de beste lijmen.

Corvelyn plaatste het voorbije jaar meer dan 80 % van zijn vloeren op vloerverwarming en mag zich dan ook terecht een specialist ter zake noemen.


image
©Copyright 2009 Corvelyn All Rights Reserved   For more information feel free to Contact Us