English
Français

image

Print deze pagina

Gerenoveerde hoeve

Deze oud eiken vloerdelen komen prachtig tot hun recht in deze tijdloze realisatie van architect Bernard De Clerck. De patine op deze planken is authentiek. Het doorleefd uitzicht kwam tot stand door eeuwenlang gebruik. Deze planken werden zorgvuldig geselecteerd en proper gemaakt in de ateliers van Corvelyn. Na een droogproces van 10 dagen in de eigen vacuümdrogers verkrijgen de oude planken een uniforme droogtegraad, waardoor zij tevens uiterst geschikt worden voor plaatsing op vloerverwarming. Hierbij wordt telkens gebruik gemaakt van een eiken onderparket en de beste lijmen.
De traptreden werden tevens uitgevoerd met deze oud eiken planken met authentieke patine.
Corvelyn plaatste het voorbije jaar meer dan 60 % van zijn vloeren op vloerverwarming en mag zich dan ook terecht een specialist ter zake noemen.
De oude dennen planken verwerkt in deze keuken zijn afkomstig uit een pakhuis in Nancy (Frankrijk) en hebben een breedte tot 50 cm. Deze brede delen hebben als specifiek kenmerk dat ze konisch zijn; de oorspronkelijke vakman wou de planken zo breed mogelijk houden en volgde daartoe de verbreding van de stam bij het verzagen van het hout. Achter de grote kastdeuren zitten alle keukentoestellen, zoals oven en koelkast, deskundig verborgen.

image
©Copyright 2009 Corvelyn All Rights Reserved   For more information feel free to Contact Us