English
Français

image

Print deze pagina

Woning ontworpen door Stéphane Boens

Hieronder toont Corvelyn een groot aantal toepassingen van exclusieve houten vloeren in een woning die ontworpen werd door architect Stéphane Boens.

Oude eiken vloerdelen van 15 cm breed, afkomstig uit treinwagons (foto rechtsonder). Deze planken zijn verkrijgbaar op breedtes tussen 10 en 20 cm. Ze worden in de ateliers van Corvelyn van nagels ontdaan, doorgezaagd, ovengedroogd in vacuümdrogers en bij het schaven voorzien van een nieuwe tand en groef, zodat ze een perfecte pasvorm hebben en probleemloos kunnen gelegd worden. De vloer werd vergrijsd. Het onderhoud gebeurt eenvoudigweg met water en een natuurlijke vlokkenzeep, waardoor de poriën van het hout zich sluiten. De vloer krijgt hierdoor een sobere en authentieke uitstraling.
Oude eiken Versailles panelen (foto linksboven), op ambachtelijke wijze vervaardigd met “pen en gat”-verbindingen. De ruimte is omkaderd met een brede boord. De plinten zijn 24 cm. hoog.
De trap in Franse eiken werd vergrijsd (foto linksonder).
Tussen de Versailles panelen liggen de “piquets” die voor de authentieke omlijsting zorgen (foto rechtsboven en middenonder). Brede vloerdelen in olmenhout, tot 28 cm. breed. Deze worden dikwijls vergrijsd, maar hier werden ze ingekleurd en geboend met een “old brown”-afwerking (foto rechtsonder).
Een vloer in Franse eiken met planken van 23 cm breed (foto linksboven). Deze kunnen bij Corvelyn tot een breedte van 30 cm bekomen worden. De vloerdelen worden 1 à 2 mm van elkaar geplaatst om de vloer een doorleefd cachet te geven. De vloer is vergrijsd met producten die door jarenlange ervaring tot stand kwamen; het natuurlijke aspect van de planken blijft behouden zonder dat een verkleuring van het hout kan optreden. Plinten voorzien van een papegaaibekmoulure.
Ook in deze slaapkamers werden de uiterst zeldzame, gerecupereerde Amerikaanse pitch-pine vloerdelen gekozen (foto's linksboven en linksonder).

Oude Amerikaanse pitch-pine afkomstig uit een Berlijn pakhuis (foto rechtsonder). Deze is zeer zeldzaam en enkel nog te verkrijgen door recuperatie van oude planken of balken. De vloer werd geloogd om verkleuring van het hout tegen te gaan en behandeld met een olie op basis van vegetale bestanddelen. Deze plankenvloer wordt onderhouden met zeep op basis van soja- en kokosvetten.

image
©Copyright 2009 Corvelyn All Rights Reserved   For more information feel free to Contact Us