English
Français

image

Print deze pagina

Authentieke Hongaarse Punt

Deze authentieke Hongaarse punt anno 1870 is afkomstig uit het gebouw van het Rode Kruis in de Avenue Georges V te Parijs, omgevormd tot een complex van moderne kantoren.
Corvelyn wist de hand te leggen op een unieke vloer van 3000 m2. Aangezien de vloer destijds (omwille van de enorme oppervlakte) aan meerdere ambachtslui werd uitbesteed, moest elk stukje hout opnieuw van een uniforme tand en groef en zaaghoek worden voorzien.

Uiteraard werd de originele patine behouden. Soms zijn er zelfs nog authentieke zegelwasresten te zien op deze parketvloer ...

Bewust werd er langs de kamerrand geen boord voorzien, om de aandacht niet van de Hongaarse punt af te leiden. De vloer werd na de plaatsing enkel van een nieuwe boenlaag voorzien.

De eiken deuren zijn eveneens gerealiseerd en vergrijsd door Corvelyn. Hier werd de dubbele deur in een blokkader geplaatst, maar Corvelyn maakt ook sobere deuren met oude beplanking die scharnieren op twee pivots in een ijzeren kader dat onzichtbaar in de muur is verwerkt.


image
©Copyright 2009 Corvelyn All Rights Reserved   For more information feel free to Contact Us